Sunt Alec Ignat – om de afaceri din Republica Moldova, implicat în activităţi ce ţin de transporturile internaţionale, deservirea camioanelor TIR, comercializarea cauciucurilor, piaţa produselor petroliere. De-a lungul anilor am fondat şi am condus astfel de companii ca: EstconConstruct, Truck Petrol, Union Credit. La finele lui 2019, EstconConstruct a achiziţionat pachetul majoritar al SA Tirex-Petrol. De atunci şi până în prezent exercit funcţia de director general al acestei companii.   
 
Pentru mine, business înseamnă nu doar bani, deși aspectul financiar e unul determinant în orice tip de afacere. Personal, iau în calcul și contribuția pe care o putem avea la dezvoltarea țării în general. Or, noi, oamenii de afaceri, suntem acei care creăm locuri de muncă și astfel contribuim la bunăstarea familiilor, oferim oamenilor o alternativă decât de a părăsi țara. Tot noi suntem acei care, prin impozitele achitate, ajutăm statului să aibă grijă de grădinițe, școli, aziluri, să achite pensii, salarii, să construiască drumuri etc. Cred cu tărie că anume așa trebuie să-și perceapă rolul fiecare agent economic, căci doar în acest caz vom putea vorbi despre premise reale pentru a avea condiții bune de viață în Moldova.
 
Sunt un promotor şi un adept al conceptului de „responsabilitate socială”. Atunci când vorbim despre soluționarea unor probleme concrete cu care se confruntă societatea sau unii cetățeni, în particular, părerea mea este că noi, oamenii de afaceri, avem într-un fel chiar și o obligație morală în acest sens. Membrii unei comunități, cei care trăiesc într-o societate, trebuie să se ajute reciproc, cei care au mai multe posibilități trebuie să se implice în susținerea celor cu posibilități reduse, pentru că numai astfel putem dovedi că suntem un tot întreg și că ne mișcăm înainte într-un pas.
 
Despre mine mai pot spune că nu-mi sunt străine sentimentele patriotice. Cred cu fermitate că ţara noastră merită şi poate avea o soartă mai bună. Trebuie doar să acţionăm consecvent în acest sens, iar fiecare dintre noi să contribuie la realizarea acestui scop în măsura posibilităţilor sale.