Blog

Tirex-Petrol, despre motorina oferită de România: Lucrăm, practic, în pierdere

Compania Tirex-Petrol este nedumerită de faptul cum a fost tratată de către o instituție media implicarea sa în procesul de depozitare și livrare a motorinei provenite din ajutorul oferit de România Republicii Moldova. Despre aceasta a declarat, pentru portalul curentul.md, administratorul companiei, Alec Ignat, informează TRIBUNA.

„Din start era clar că operațiunea aceasta implică riscuri și multe bătăi de cap. Nu în zadar marea majoritate a agenților economici importanți de pe piața produselor petroliere au refuzat să se implice. Conștientizând că doar noi puteam pune la dispoziție capacitățile necesare, am decis să ne implicăm. Dacă nu ne implicam, întregul proces, ce viza ajutarea fermierilor din Moldova ar fi fost compromis. Noi nu o dată am ajutat fermierii și decis să ne implicăm și de data aceasta. Noi obținem 41 de bănuți pentru un litru de motorină, dar depozitarea și livrarea ne costă mult mai scump. O să vă ofer imagini video și foto ca să vedeți în ce condiții lucrăm ca motorina să ajungă la fermieri”, a declarat Alec Ignat.

El s-a arătat indignat și de faptul că, „în paralel, se încearcă dezinformarea și manipularea opiniei publice, promovandu-se idei aberante că operațiunea aceasta ar fi profitabilă, iar beneficiari ar fi terțe persoane”.

„Se promovează ideea halucinantă că beneficiar ar fi o persoană care are atribuții la o altă persoană, cu care eu sunt asociat în altă afacere. E o lipsă totală de logică, pentru că, după cum am spus, despre profit nici vorbă nu poate fi. Iar faptul că dintre toți asociații mei din alte afaceri, în acest context în prim plan a fost scos anume acest nume, denotă că interesul a fost cu totul altul decât subiectul motorinei”, a declarat Alec Ignat.